Mezinárodní tábor 2019

V týdnu od 13. do 20. července se na tábořišti v Oborách u Příbrami uskutečnil mezinárodní tábor skautů. Naše středisko zde hostilo oddíl starších dětí ze střediska Martina Luthera Kinga z partnerského města Hoorn (Nizozemí).

Nápad zoorganizovat mezinárodní tábor přišel ze strany Holandských skautů, kteří se obrátili na zahraniční komisi města Příbram, která s holandským městem dlouhodobě spolupracuje.

Ta pak oslovila naše skautské středisko, kde započala úspěčná spolupráce. Město také tábor částečně sponzorovalo grantem.
Holandští skauti se mimo jiné během tábora podívali do Prahy, kde si prohlédli největší památky.

Na programu měli ale také celodenní výlet do Příbrami, kde se seznámili s historií města a celé si ho prošli. Další den si pak ve městě zahráli společně s námi dobrodružnou hru.
V rámci tábořiště se pak všichni bez rozdílu národnosti podíleli na chodu tábora a množství společných aktivit. Velký úspěch mělo také mezinárodní vaření, kde Holanďané pro české skauty uvařili holandskou specialitu a my je na oplátku pohostili knedlíky plněnými uzeným se zelím.
Návštěvníci se pak také v rámci programu podívali k Orlické přehradě, kde přenocovali a zalíbilo se jim tam natolik, že se tam podívali znovu ještě dvakrát během zbytku týdne. V pátek během ranního nástupu pak tábor naštívil příbramský starosta spolu se členy zahraniční komise města a vyjádřil podporu spolupráci mezi oběma středisky.
Pro všechny zúčastněné byl tento tábor výborná možnost jak si procvičit cizí jazyk a seznámit se zblízka s jinou kulturou. Společné aktivity pak napomohly rozvoji přátelství mezi oddíly a na závěr jsme od Holandských skautů obdrželi pozvání přijet na tábor do města Hoorn.

Uložit odkaz do záložek.