Víkendovka – Ať žije Československo

Termín: 26. 10. – 28. 10. 2018

Místo: České Budějovice

Pátek:

V pátek jsme se sešli v 16:40 na nádraží v Příbrami v počtu 6 lidí. Někteří měli dorazit až později večer, protože měli na starosti schůzku. Vlak kupodivu měl pouze malé zpoždění, takže jsme do Českých Budějovic dorazili kolem 19:00 hodiny. Po cestě ve vlaku jsme hráli slovní hru kontakt, aby nám cesta rychleji utíkala.

Když celá skupina dorazila na místo, čekala na nás už Pírko s klíči. Následovala hodina na vybalení a večeři, kterou měl každý vlastní. Na řadě byl program maluj jen 10 vteřin. Program se povedl, protože všechny bavil a vznikly opravdu zajímavé výtvory. Následovalo osobní volno a příprava na večerku.

Sobota:

Budíček měl být v 7:30, ale kvůli menším komplikacím proběhl až v 8:00. Následovala rozcvička, kdy jsme uběhli pár desítek metrů a stoupli si do kruhu a každý předváděl zvolený cvik. Po rozcvičce přišla na řadu snídaně, ke které byly záviny.

První dopolední program se nesl v duchu stavitelství. Účastníci se rozdělili do dvou týmů a měli za úkol postavit co nejvyšší věž ze špaget. Oba týmy zvolily rozdílné taktiky a byl to opravdu zajímavý souboj. Nakonec právě zvolená taktika vedla k vítězství jednoho týmu. Po uklizení všech přebytečných špaget jsme se odebrali na svačinu. Druhým dopoledním programem mělo být hraní her venku. Avšak už od rána vytrvale pršelo, proto jsme se rozhodli pro deskovky vevnitř. Hráli jsme ligretto a další deskové hry.

K obědu byly špagety s boloňskou omáčkou nebo kečupem. Oběd měl úspěch a každému chutnal. Následoval polední klid, který proběhl v naprostém klidu.

Jako první odpolední program proběhla hra venku, kdy museli hráči doručovat dopisy a balíky. Pokračovali jsme svačinou a samovolně se přenesli do druhého dopoledního programu, čímž bylo vyrábění trikolor, které jsme rozdávali cestou zpátky.

K večeři jsme uvařili krupicovou kaši. Když přišel na řadu večerní program, přesunuli jsme se všichni do sálu a hráli hru ANO/NE. V pozdním večeru jsme ještě ladili trikolory a postupně šli všichni spát.

Neděle:

Budíček proběhl už v 7:30 a následovala rovnou snídaně. K snídani jsme měli chleba s máslem a marmeládou. Vypravili jsme se v krojích na mši, která byla v 9:00 v katedrále sv. Mikuláše. Podívali jsme se na náměstí Přemysla Otakara II. a našli bludný kámen. Po cestě zpátky do klubovny jsme už rozdávali trikolory, ale nesetkali jsme se s velkým úspěchem. Na řadu přišel úklid a balení. Ve 12:00 jsme se vydali na nádraží. U nádraží jsme měli půlhodinový rozchod. Odjezd valku byl ve 13:12. Po cestě zpátky jsme rozdávali vyrobené trikolory a ve vlaku si je vzalo spoustu lidí, včetně průvodčí. Stihli jsme i zpětnou vazbu. Do Příbrami vlak dorazil kolem 15 hodiny. Tam naše výprava skončila.

Autor: Karel Walenka