Zimní výprava 23.1.2019

V sobotu 23.2. jsme se v 8:20 setkali na zastávce autobusu u 2. polikliniky, abychom vyrazili na výpravu. Autobusem jsme dojeli do Dobříše a tam jsme se přesunuli na nádraží odkud jsme se krásnou krajinou svezli na nádraží v Mníšku pod Brdy. Tady jsme vystoupili a vysvělili si, jak se poznávají světové strany podle buzoly.

Celou cestu jsme pak hráli hru – Poznej kde je sever. Z nádraží jsme došli na náměstí v Mníšku, kde jsme se na chvíli zastavili, abychom si vyzkoušeli svoji obratnost.
Pak jsme přešli před zámeckou bránu, kde jsme si při čekání na naši prohlídku zahráli veselou hru na Tučňáky a medvědy.

Později jsme přešli dovnitř na zámecké nádvoří a tam si dali oběd. Pak začala naše prohlídka zámku. Tou nás provázela Elsa a její babička. Celou prohlídku jsme hledali Olafa, až jsme ho konečně našli, jak se schovává ve sklepě.

Také jsme se podívali do expozice panenek, které na sobě měly všechny možné šaty od pravěku až po současnou módu.

Po prohlídce jsme se opět přesunuli před zámek, kde jsme pomáhali Else zachránit sněhové vločky pro Olafa. Vedoucí tady byli sluníčka, která vločky rozehřívala a chytala nás. Po této hře jsme se pak vrátili do parku na náměstí a tam jsme si vyzkoušeli svoji obratnost při točení se a běhu a také při veverčím závodě.

Pak jsme pokračovali dál Mníškem k malému parku s potokem, kde jsme zkoušeli, jak rychle které věci plují. Následně jsme došli na zastávku autobusu a dojeli domů.

Uložit odkaz do záložek.