Kdo dobyl hrad? 18.-20.1.2019

Od pátku 18.1. do neděle 20.1. probíhal boj o hrad.

Pátek:
Děti byly rozděleny do dvou loupežnických kmenů – Svetr se členkami Janička a Bjéťa, Huťaťuťu Pavouci ve složení Verunka a Kubík.
Proběhla jejich první bitva – vědomostní. Poměřily své síly v kvízu. Do poslední chvíle to vypadalo na vítězství Pavouků, ale nakonec skončily oba týmy se stejným počtem bodů.
Po boji se všichni připravili na spaní, před kterým ještě proběhlo zamyšlení.

Sobota:
Rozcvička proběhla tradičně ve spacácích. K snídani byl chleba s máslem a marmeládou. Během snídaně přijel Péťa, který se přidal k týmu Pavouků.
První hra se jmenovala Na vlky a ovce. Loupežníci museli ukrást co nejvíce ovcí, v čem jim ale bránili bačové. Nejvíce ovcí získal tým Svetr, a tak se dostal blíže k hradu. Následovala svačina.
Před obědem se hrálo ještě plno her jako Rybičky atd., které se ale nepočítaly do hodnocení.
K obědu byl kuskus se zeleninou. Po něm polední klid, při kterém se část vedoucích konečně vyspala.
Odpoledne se hry šly hrát na Oboru. Nejdříve se soutěžilo v rychlosti a odhadu – kdo odnese papírek se svým jménem nejdál, ale stačí se během 10 vteřin ještě vrátit. Jednoznačně vyhrál tým Pavouků, čímž dohonil Svetr na cestě k hradu.
Druhá hra spočívala v tom, že měl každý loupežník svůj domeček a v něm určitý počet papírků. Jeho úkolem bylo ukradnou co nejvíce papírků ostatním a zároveň si ohlídat ty svoje. Boj to byl napínavý a ukázal se v něm charakter dětí – např. Péťa se odvážně vrhal na papírky ostatních, ale zapomínal na ty svoje. Kubík byl naprostý opak – chránil ty svoje po celou dobu, ale jen dvakrát se odvážil jít ukrást Verče papírek, což se mu ale osvědčilo. V této hře zvítězil tým Pavouků, který se dostal do vedení.
Po svačině se šlo do Pražské ulice k soše svatého Václava, kde se písničkami a svíčkami uctila památka Jana Palacha.
Po skvělé večeři – gulášové polévce s chlebem, se odehrála poslední bitva. V provázkovém poli si musela každá skupinka najít cestu k hradu. Rychlejší o dvě minuty byl Svetr, a tak dohodil Pavouky na cestě k hradu a dobyly ho spolu.
Večer proběhlo opět zamyšlení.

Neděle:
Po snídani se šlo na mši, kde jsme pěkně promrzli. A pak se už jenom uklízelo. Italský oběd – těstoviny s italskou omáčkou- byl výborný. Po obědě jsme ještě všechno douklidili a ve 14 hodin víkendovka oficiálně skončila.

Uložit odkaz do záložek.